Techniek in de klas

techniekv2

Techniek is de laatste jaren niet meer zo in trek bij jongeren en daarom zit de maatschappij straks met een tekort aan technische mensen. Toch is techniek enorm leuk want met techniek kun je namelijk alles maken wat je bedenkt.

Techniek is overal! Een kunstenaar zou nergens zijn zonder een technisch bedrijf wat zijn bedachte metalen kunstwerk zou kunnen maken. Je zou niet kunnen douchen of kunnen koken zonder de aannemer die jouw badkamer en keuken maakt. Jouw auto zou niet kunnen rijden zonder een automonteur. Zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan. Het is een uitdaging om kinderen hier bewust van te maken en ze de mogelijkheden van techniek te laten ontdekken. Dit doet DroomJuf door middel van lessenseries die gericht zijn op techniek. In de lessenserie komen verschillende technische aspecten naar voren. DroomJuf richt zich met name om het maakproces van producten en op de theorie hierachter.

DroomJuf is aangesloten bij de TechNetKring NWN. Wij werken voor onze lessenseries en lesaanbod daarom nauw samen met technische bedrijven en andere scholen die techniek meer op de kaart willen zetten. Doordat wij nauw samenwerken met technische bedrijven kunnen wij ook technische mensen meenemen van de werkvloer voor een gastles of kunnen we zorgen voor een rondleiding in een technisch bedrijf.

t-echniek-variant-2