Zwangerschapsverlof

DroomJuf met verlofv2

Van 19 februari t/m 31 mei ben ik aan het genieten van mijn zwangerschapsverlof. Voor aanvragen en informatie rondom DroomJuf kunt u contact opnemen met mijn (zaken)partner Lennart van den Doel. Hij zal tijdens mijn verlofperiode mijn werkzaamheden en e-mail van DroomJuf bijwerken.

U kunt hem bereiken via het normale mailadres van DroomJuf: info@droomjuf.nl of
via 06-22751553. Vanaf 31 mei pak ik mijn werkzaamheden zelf weer op.

Uiteraard is het mogelijk om tijdens mijn verlofperiode gastdocenten van DroomJuf in te huren. Vraag daarom gerust gastlessen aan voor deze periode óf voor de periode erna.

Techniekweek op de Avonturijn in Vlaardingen

Techniekweek Avonturijn - Droomjuf - Techtnetkring

Vorige week was ik voor de TechnetkringNWN te gast op de Avonturijn in Vlaardingen. De leerlingen bouwden met stevige constructies een Olympisch Stadion of een Olympische Bobsleebaan. Bedankt Esther van der Eerden en Marcel de Jong voor deze leuke technieklessen. Vrijdag kwam de jury langs om alle stadions te beoordelen. Bedankt juryleden Lisette Kleijkamp, Aad C. van Iwaarden, wethouder Bert van Nieuwenhuizen en Erik Bernard voor het jureren en voor het delen van jullie passie voor techniek!

Techniekweek Olympische Spelen op de Hoeksteen Vlaardingen

Droomjuf-jury

Deze week was ik voor de Technetkring te gast op de Hoeksteen in Vlaardingen. Binnen het thema Olympische Spelen hebben de leerlingen gewerkt aan een zelf ontworpen Olympisch Stadion en aan een snelle bobsleebaan. De leerlingen waren onwijs enthousiast en gemotiveerd om aan de slag te gaan met techniek!

Bedankt Manja van der Plasse voor deze leuke technieklessen. De jury koos vandaag uit elke groep een winnaar uit met het beste ontwerp én stevigste constructie. Bedankt juryleden Lisette Kleijkamp (Galjema Detachering), Henk de Kok (technisch bedrijf) en Erik Boerhout (Gemeente Vlaardingen) voor het jureren en voor het delen van jullie passie voor techniek!

Maak een gave game!

DroomJuf - Scratch - Eline van den Doel

In november had DroomJuf een aantal leuke workshops staan in de week van de Mediawijsheid. De leerlingen van de basisscholen in Schiedam konden zich aanmelden bij de Bibliotheek Schiedam voor een workshop: Ontwerp een game!

Een groep enthousiaste kinderen kwam hier op af en kregen les van Matthijs Vermeulen. In de eerste workshop leerden ze over wat programmeren precies is en hoe dit precies werkt. Ze maakten de basis voor hun eigen game: Flippybird! In de workshop erna gingen de kinderen verder aan de slag met hun game en maakten ze het tot een super gave game.

Alle leerlingen waren enorm enthousiast geworden over hun eigen game én wilden thuis heel graag hun game laten zien én laten spelen!

Benieuwd geworden naar programmeren en het maken van een game? Mail naar info@droomjuf.nl

De wereld van 3D

DroomJuf - 3D tekenen - Tinkercad

Vorige week waren we te gast op basisschool de Hoeksteen in Vlaardingen om voor de Technetkring in vijf klassen een leuke les 3D tekenen te geven. Matthijs Vermeulen en Eline van den Doel gaven les over:
– Wat is 3D tekenen?
– Wat kun je doen met een 3D-ontwerp?
– Hoe werkt 3D-printen?
– Voorbeelden van 3D-printjes.

Tijdens de gastles gingen de leerlingen allemaal aan de slag met het maken van een 3D-ontwerp. De leerlingen hebben twee weken de tijd gekregen om hun 3D-ontwerp te gaan maken. Daarna wordt er met een jury drie verschillende winnaars gekozen én wordt hun ontwerp geprint in 3D door 3D Next Level.

We zijn onwijs benieuwd naar de ontwerpen. Wordt vervolgd!

Elektrisch rijden de toekomst?

Droomjuf - electrisch rijden - ontwerpend leren

Is elektrisch rijden de toekomst? Groep 7 en 8 van basisschool ’t Palet Holy denkt van wel! Zij leerden van gastdocent Lisanne Nieuwelink over waarom elektrische auto’s nou zo veel schoner zijn en wat we moeten doen voor een beter milieu. Bij deze gastles over duurzaamheid mochten de leerlingen ook een eigen elektrische auto maken! Al met al weer een geslaagde les!

Studiedag SIKO – Techniektorens 2.0

Droomjuf - studiedag - Onderzoekend en Ontwerpend leren - Techniektorens

Op maandag 6 november had Stichting Siko een studiedag voor al haar medewerkers. Er werden die dag diverse workshops gegeven. Eline van den Doel gaf namens de TechNetKring een workshop over Techniektorens 2.0.

De onderwerpen die tijdens deze workshop aan bod kwamen zijn:
– Wat is Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL)?
– Hoe pas je OOL toe in je eigen klas?
– Hoe zorg ik dat de 21st century skills aan bod komen?
– Wat kan ik doen met de oude Techniektorens?
– Praktisch aan de slag met de didactiek van OOL en de oude Techniektorens.

Bent u ook benieuwd geworden? Mail naar info@droomjuf.nl

Gezonde voeding!?!

DroomJuf - Voeding - Onderzoekend Leren (OOL)

Eind november waren we voor de TechNetKring te gast op de Jozefschool in Schiedam. Lisanne gaf een geweldig leuke les met de didactiek van Onderzoekend Leren. De leerlingen werden in groepjes verdeeld en deden proefjes en onderzoekjes als:

– Hoeveel suikerklontjes zitten er in Red Bull?
– Hoe ontdek je een emulgator?
– Hoe toon je zetmeel aan?
– Wat is gezonder: cola of sinaasappelsap?
– Ontwerp een gezonde en lekkere lunch volgens de Schijf van Vijf.

Ook benieuwd geworden? Mail naar info@droomjuf.nl

 

3D tekenen met kinderen!

DroomJuf - 3D tekenen - Tinkercad

Op dinsdag 19 september 2017 waren we te gast bij IKC Kethel in Schiedam. We mochten twee leuke lessen 3D tekenen verzorgen voor groep 8a en 8b. De leerlingen waren erg enthousiast en er zijn prachtige creaties uit voort gekomen: van panda’s tot ringen, van kastelen tot vliegtuigen. Het was een groot succes. Wij zijn nu al benieuwd naar het winnende ontwerp! Wordt vervolgd!

Met dank aan onze nieuwe DroomJuf gastdocent: Matthijs Vermeulen! 

 Bent u ook benieuwd naar onze gastlessen 3D tekenen?
Mail naar: info@droomjuf.nl