Lesaanbod scholen

Algemeen:

Zoals in ons logo al zichtbaar wordt richt DroomJuf zich op drie verschillende vakgebieden: techniek, creativiteit en sportiviteit. Vanuit een droom (wolk) ontstaat vaak een verlangen maar deze droom wordt niet meteen uitgewerkt in kleine stapjes. Als je later architect wilt worden zal je vaardigheden moeten ontwikkelen om te leren ontwerpen. Je hebt ruimtelijk inzicht nodig, creativiteit en doorzettingsvermogen om je droom te doen laten slagen. Het is goed als je op de basisschool al dit soort vaardigheden leert en van daaruit motivatie vindt om je schoolwerk te doen. DroomJuf vindt het belangrijk dat kinderen in deze vakgebieden hun talenten ontwikkelen en hun dromen gaan ontdekken. Een creatieve leerling is soms niet zo sportief en een sportieve leerling heeft soms weer niet zoveel connectie met techniek. Daarom proberen wij ons lesaanbod zo breed mogelijk te houden maar willen we in het vakgebied zelf wel differentiëren. Wij bieden lessen aan op verschillende niveaus en voor de “sterke” leerling hebben wij extra uitdagingen en voor de “zwakkere” leerling bieden wij extra hulp en begeleiding om hun eigen gestelde doel toch te bereiken.

Op welke manieren kunt u DroomJuf inhuren op school?

 • Lessenserie (Techniek, Creatief, Sportief) 3 lessen.
 • Lessenserie (Techniek, Creatief, Sportief) 5 lessen.
 • Lessenserie (Techniek, Creatief, Sportief) 10 lessen.
 • Workshop (Techniek, Creatief, Sportief) leerlingen (1 les).
 • Workshop (Techniek, Creatief, Sportief) leerkrachten aanpasbaar in uren i.v.m. bijv. studiedagen.
 • Naschoolse activiteiten (Techniek, Creatief, Sportief).
 • Evenement workshop TCS (bijv. sportdagen, open dagen, workshops etc.)

Technisch aanbod voor scholen

Techniek in de klas

Techniek is de laatste jaren niet meer zo in trek bij jongeren en daarom zit de maatschappij straks met een tekort aan technische mensen. Toch is techniek enorm leuk want met techniek kun je namelijk alles maken wat je bedenkt.

Techniek is overal! Een kunstenaar zou nergens zijn zonder een technisch bedrijf wat zijn bedachte metalen kunstwerk zou kunnen maken. Je zou niet kunnen douchen of kunnen koken zonder de aannemer die jouw badkamer en keuken maakt. Jouw auto zou niet kunnen rijden zonder een automonteur. Zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan. Het is een uitdaging om kinderen hier bewust van te maken en ze de mogelijkheden van techniek te laten ontdekken. Dit doet DroomJuf door middel van lessenseries die gericht zijn op techniek. In de lessenserie komen verschillende technische aspecten naar voren. DroomJuf richt zich met name om het maakproces van producten en op de theorie hierachter.

DroomJuf is aangesloten bij de TechNetKring NWN. Wij werken voor onze lessenseries en lesaanbod daarom nauw samen met technische bedrijven en andere scholen die techniek meer op de kaart willen zetten.

Op welke manieren kunt u DroomJuf inhuren voor ‘techniek op school’?

 • Lessenserie Techniek 3 lessen.
 • Lessenserie Techniek 5 lessen.
 • Lessenserie Techniek 10 lessen.
 • Workshop Techniek leerlingen (1 les).
 • Workshop Techniek leerkrachten aanpasbaar in uren i.v.m. bijv. studiedagen.
 • Naschoolse activiteiten in Techniek.
 • Evenement workshop Techniek (bijv. open dagen, project etc.)

Voor het uitgebreide lesaanbod kunt u de site in de gaten houden. Binnenkort kunt u een uitgebreide brochure op de site downloaden met het lesaanbod. Voor prijzen en extra informatie kunt u mailen naar: info@droomjuf.nl

Creatief aanbod voor scholen:

Creatief in de klas:

Creatieve vakken staan wekelijks op het schoolprogramma. Vanaf de kleuters worden kinderen al gestimuleerd om te tekenen, te knippen, te schilderen, papier machen, te kleien en ga zo maar door. Maar stimuleert u op school ook creativiteit? Creatieve lessen hebben namelijk niks te maken met goed netjes kunnen schilderen. Vincent van Gogh schilderde niet altijd binnen de lijntjes en maakte weinig realistische landschappen. Bij creativiteit is het de kunst om eens buiten de lijntjes te durven kleuren en om misschien eens een surreëel beeld te scheppen van de werkelijkheid. Het is de bedoeling dat kinderen niet klakkeloos de opdracht opvolgen, maar dat ze gaan ontdekken wat ze zelf kunnen bedenken met verschillende kleuren, materialen, structuren en vormen. Wij willen kinderen tijdens onze lessen stimuleren om ‘out of the box’ te gaan denken. Op die manier wordt creativiteit, het vermogen om te scheppen, vrijgezet en krijgen we niet allemaal dezelfde kunstwerkjes maar van ieder een uniek kunstwerk.

Wij bieden lessen aan op maat in samenwerking met de school. Graag bieden wij complete lessenseries aan waarbij we ook een stuk theorie kunnen behandelen. Al onze prijzen zijn inclusief materiaal.

Op welke manieren kunt u DroomJuf inhuren voor ‘creatief in de klas’?

 • Lessenserie Creatief 3 lessen.
 • Lessenserie Creatief 5 lessen.
 • Lessenserie Creatief 10 lessen.
 • Workshop Creatief leerlingen (1 les).
 • Workshop Creatief met leerkrachten aanpasbaar in uren i.v.m. bijv. studiedagen.
 • Musical groep 8.
 • Naschoolse activiteiten.
 • Evenement workshop Creatief (bijv. open dagen, project etc.)

Voor het uitgebreide lesaanbod kunt u de site in de gaten houden. Binnenkort kunt u een uitgebreide brochure op de site downloaden met het lesaanbod. Voor prijzen en extra informatie kunt u mailen naar: info@droomjuf.nl

Sportief op school

Sportief op school

Iedereen wil gezond en fit zijn. Niemand wil dik zijn en niet lekker in zijn vel zitten. Toch zien scholen helaas steeds vaker dat kinderen té weinig bewegen, ongezond eten en niet lekker in hun vel zitten. Sporten helpt kinderen enorm om lekker in hun lijf te zitten, om zelfvertrouwen te krijgen en ze voelen zich vrolijker en gelukkiger. Dat komt omdat lichamelijke beweging het stofje endorfine aanmaakt. Het stofje zet ons aan tot actie, kan pijn verlichtend werken en geeft een gelukkig gevoel van binnen. Ieder kind heeft sporten nodig. Daarom is het voor kinderen belangrijk om te ontdekken wat sporten precies is en welke sport bij hen past. Een kind moet niet op voetbal gaan omdat hij dat zijn vriendjes ziet doen, hij moet doen wat hij leuk vindt en waar hij goed in is. Als Pieter van de Hoogenband was gaan voetballen had hij voor Nederland nooit een Olympische medaille gewonnen met zwemmen. Natuurlijk hoeft niet elke leerling profvoetballer te worden of een medaille te halen op het WK. Maar het is wel belangrijk dat ieder kind sport kan hebben als uitlaatklep zodat hij lekker in zijn vel zit; letterlijk en figuurlijk.

Op welke manieren kunt u DroomJuf inhuren voor ‘sportief op school’?

 • Lessenserie Sporten (3, 5, 10 of meer lessen)
 • Inval gymleerkracht.
 • Workshop “sporten met kinderen” (1 les).
 • Workshop “sporten met leerkrachten” aanpasbaar in uren i.v.m. bijv. studiedagen.
 • Naschoolse activiteiten.
 • Evenement workshop Techniek (bijv. open dagen, sportdagen, project etc.)

Voor het uitgebreide lesaanbod kunt u de site in de gaten houden. Binnenkort kunt u een uitgebreide brochure op de site downloaden met het lesaanbod. Voor prijzen en extra informatie kunt u mailen naar: info@droomjuf.nl

Kosten